• Σήμερα είναι: Παρασκευή, Αύγουστος 23, 2019

Eπίσημο αίτημα στον ESM για πρόωρη εξόφληση του ΔΝΤ

Domino News
Domino News
Απρίλιος22/ 2019

Η Ελλάδα υπέβαλε σήμερα επισήμως αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πρόωρη αποπληρωμή των υψηλότοκων δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημα αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters, αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών.

Η κυβέρνηση στοχεύει στην αποπληρωμή των λεγόμενων ακριβών δανείων του ΔΝΤ, που έχουν μέσο επιτόκιο 5%. Με την κίνηση αυτή υπολογίζεται ότι το όφελος για τη χώρα μας από την εξοικονόμηση τόκων θα είναι περίπου 150 εκ. ευρώ ετησίως.

Από τις 15 Απριλίου, ο ESM ξεκίνησε την εφαρμογή επέκτασης των δανείων του EFSF, η οποία είχε αποφασιστεί στο Eurogroup του περασμένου Ιουνίου, ενώ μετά τις εγκρίσεις των εθνικών κοινοβουλίων θα προχωρήσει εντός των επόμενων εβδομάδων η κατάργηση της επιτοκιακής επιβάρυνσης των ίδιων δανείων μετά την απόφαση του Eurogroup του Απριλίου αλλά και η εκταμίευση της «δόσης» κερδών από ελληνικά ομόλογα.

Πηγή πληροφοριών: ant1news.gr