• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Ιούνιος 27, 2019

Καμμένος: Η Ελλάδα όαση σταθερότητας στα Βαλκάνια

Domino News
Domino News
Οκτώβριος04/ 2018

Στο μέλλον της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και ειδικότερα στην ανταπόκριση των χωρών-μελών στη δέσμευση για επενδύσεις άνω του 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα, επικεντρώθηκε η Σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται  στις Βρυξέλλες και όπου την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Έγινε ευρεία συζήτηση για το μέλλον της Συμμαχίας. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες εκείνες που έχουν ανταποκριθεί πλήρως στα προαπαιτούμενα για τη Συμμαχία» δήλωσε σήμερα ο έλληνας υπουργός, προσθέτοντας ότι «με τις νέες δυνατότητες, οι οποίες δίνονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με ανάπτυξη των συμμαχικών δυνάμεων, όπως στο Βόλο, στη Λάρισα και πολύ σύντομα στην Καλαμάτα με το κέντρο εκπαίδευσης αεροσκαφών, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη, η Ελλάδα πλέον αποτελεί όαση σταθερότητας στη Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Η δήλωση του ΥΕΘΑ:

«Σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Έγινε μία ευρεία συζήτηση για το μέλλον της Συμμαχίας. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν ανταποκριθεί πλήρως στα προαπαιτούμενα για τη Συμμαχία και μάλιστα με τις νέες δυνατότητες που δίνονται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με ανάπτυξη συμμαχικών δυνάμεων, όπως στο Βόλο, τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη και πολύ σύντομα στην Καλαμάτα με το κέντρο εκπαίδευσης αεροσκαφών.

Η Ελλάδα πλέον αποτελεί μία «όαση» σταθερότητας στη Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Τα στελέχη της μόνιμης αντιπροσωπείας μας, της διπλωματικής και της στρατιωτικής αποστολής, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Πιστεύω ότι αυτή η σκληρή εργασία που έχει γίνει θα αποδώσει στην ισχυροποίηση της θέσης της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή».