• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Σεπτέμβριος 23, 2019

Η συμβολή της Μ. Κόλλια στην επέκταση του δημ. σχολείου Ν. Σουλίου

Domino News
Domino News
Μάιος21/ 2019

Εγκρίθηκε η επέκταση του δημοτικού σχολείου Νέου Σουλίου με τη συμβολή της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά

Την ικανοποίηση της για την εξασφάλιση χρηματοδότησης 1.740.000 ευρώ για την επέκταση του δημοτικού σχολείου Νέου Σουλίου εκφράζει η πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, της οποίας η συμβολή υπήρξε καθοριστική για την υλοποίηση του έργου.

Η βουλευτής Ν. Σερρών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, πρ. Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και πρ. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μ. Κόλλια Τσαρουχά με σχετική της ανακοίνωση, χαιρετίζει την έγκριση της χρηματοδότησης της επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου, με την απόφαση 51913 του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στ. Γιαννακίδη που δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου του 2019.

Αν και η επέκταση του δημοτικού σχολείου ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων του ΥΜΑΘ και του ΥΕΑ, θέσεις στις οποίες υπηρετούσε, η κα Κόλλια-Τσαρουχά με προσωπικούς της χειρισμούς πίεσε για την εύρεση πηγών χρηματοδότησης και την τελική έγκριση του έργου. Σε συνεννόηση με τον ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Σπίρτζη, τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή, τον Δήμαρχο Εμμανουήλ Παπά κ. Δημήτρη Νότα και τον συνεργάτη του κ. Αριστοτέλη Αναστασιάδη, η επέκταση εντάχθηκε τελικά στις προτάσεις του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με προϋπολογισμό ύψους 1.740.000 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός αυτός θα επιτρέψει τη αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών στο Νέο Σούλι Σερρών που και θα καλύψει την ανάγκη που δημιουργεί ο αυξανόμενος αριθμός μαθητών.