• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Σεπτέμβριος 24, 2018

Η FAZ προειδοποιεί με νέες αποκαλύψεις για Μητσοτάκη και Σκοπιανό

Domino News
Domino News
Ιούνιος19/ 2018

Την Πέμπτη ο δημοσιογράφος Μίχαελ Μάρτενς «τελειώνει» τον Μητσοτάκη – Αναλυτικά τι υποσχέθηκε για το Σκοπιανό

Ο δημοσιογράφος της FAZ Μίχαελ Μάρτενς, ο οποίος αποκάλυψε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους πως δεν πρόκειται να ακυρώσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό και δεν διαφωνεί με αυτήν, αλλά αντέδρασε απλώς για να μη διαλυθεί το κόμμα του, προειδοποιεί με νέο tweet ότι, θα δημοσιεύσει την Πέμπτη ένα πιο αναλυτικό ρεπορτάζ για τον πρόεδρο της ΝΔ και τη συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ, προμηνύοντας νέες αποκαλύψεις σχετικά με το θέμα.

Η προειδοποίηση του Μίχαελ Μάρτενς έρχεται μετά την απάντηση του στην εκπρόσωπο της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία – μετά και τη διάψευση της ΝΔ, η οποία έκανε λόγο για «απολύτως ψευδές δημοσίευμα από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη»- κάλεσε τον δημοσιογράφο να «τσεκάρει τις πηγές του».

Ο δημοσιογράφος της FAZ, που υπογράφει το ρεπορτάζ, δεν άφησε αναπάντητη την διάψευση και επανέλαβε ότι πηγές από το Βερολίνο του επισήμαναν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι δεν θα πάρει πίσω τη συμφωνία και ότι δικαιολόγησε τη στάση του λέγοντας πως θέλει να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματός του.

«Επιβεβαιώνω: δύο πηγές στο Βερολίνο μου ανέφεραν πως ο Μητσοτάκης τους ειπε ακριβώς αυτό: Είναι «εντάξει» με τη συμφωνία, αλλά πρέπει να κάνει φασαρία για να κρατήσει ενωμένη τη ΝΔ», υπογράμμισε ο δημοσιογράφος σε μήνυμά του στο Twitter.

Σημειώνεται ότι, ο Μίχαελ Μάρτενς απάντησε στη Μαρία Σπυράκη:

«Εάν με επικαλείστε, σας παρακαλώ να το κάνετε σωστά. Οι πηγές μου ποτέ δεν μου είπαν ότι η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Προφανώς και η ΝΔ θα είναι εναντίον της συμφωνίας. Αυτό που έγραψα ήταν:

Μου είπαν ότι ο κ. Μητσοτάκη διαβεβαίωσε διάφορους συνομιλητές του ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ήταν αντίθετος σε μια συμφωνία για το Σκοπιανό».

Πηγή: tribune.gr