• Σήμερα είναι: Παρασκευή, Αύγουστος 23, 2019

Η Τουρκία επαναφέρει την αποστρατικοποίηση των νησιών Ανατολικού Αιγαίου

Domino News
Domino News
Μάιος13/ 2019

Νέο κρεσέντο προκλήσεων από την Άγκυρα κατά Ελλάδος και Κύπρου!

Χθες Κυριακή 12/5 το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του σήκωσε και πάλι τους τόνους στα ελληνοτουρκικά, επαναφέροντας για μια ακόμα φορά το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις συνθήκες της Λωζάνης (1923) και των Παρισίων (1944), όπου όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, γίνεται σαφής επισήμανση για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που πρέπει να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα.

Αυτό σημαίνει, συνεχίζει η Άγκυρα, πως τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να προσεγγίζουν τα νησιά, ούτε καν για λόγους τροφοδοσίας.

Λόγω των πρόσφατων επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Ανατολικό Αιγαίο κατά της λαθρομετανάστευσης, αυτό συμβαίνει, λέει η ανακοίνωση, με την ανοχή της Άγκυρας.

Η Τουρκία έχει ανεχτεί να προσεγγίζουν στα νησιά τα πλοία του ΝΑΤΟ και οι Έλληνες υπουργοί επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ανοχή αυτή της Τουρκίας, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση και παράλληλα απευθύνει «προειδοποίηση»: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα και να δημιουργεί τετελεσμένα στην περιοχή».