• Σήμερα είναι: Τρίτη, Απρίλιος 23, 2019

ΗΠΑ: Νέοι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα

Domino News
Domino News
Σεπτέμβριος18/ 2018

Η αμερικανική κυβέρνηση θα επιβάλει δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας περίπου 200 δισ. δολ. στο πλαίσιο της καμπάνιας της να πιέσει το Πεκίνο να τροποποιήσει τις εμπορικές του πρακτικές

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, θα ανακοινωθεί το τελευταίο του σχέδιο για επιβολή επιπλέον δασμών σε κινεζικά προϊόντα. Υπολογίζεται ότι οι δασμοί αυτοί θα είναι ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κατάλογος περισσότερων από 6.000 κινεζικά προϊόντα που προτείνονται για επιβολή δασμών περιλαμβάνει μια ευρύ γκάμα ηλεκτρονικών προϊόντων, μεταξύ άλλων τυπωμένες πλακέτες κυκλωμάτων, δρομολογητές Διαδικτύου (internet routers), συσκευές συνδεμένες με Wi-Fi και συσκευές ήχου, δεδομένων.

Επίσης άλλα καταναλωτικά προϊόντα από έπιπλα ως τσάντες, ηλεκτρικές σκούπες, δομικά υλικά και θαλασσινά.

Νωρίτερα, ο Λάρι Κάντλοου, επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι ΗΠΑ είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, όποτε το Πεκίνο είναι προετοιμασμένο για σοβαρές συνομιλίες που θα οδηγήσουν στην μείωση των δασμών και θα εξαλείψουν τους µη δασµολογικούς φραγµούς στο εµπόριο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters