• Σήμερα είναι: Τρίτη, Νοέμβριος 20, 2018

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα για το βούλευμα για τα «στημένα»

Domino News
Domino News
Νοέμβριος14/ 2017

Έρευνα σε διπλό επίπεδο διέταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσαν το βούλευμα για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο.

Η έρευνα άνοιξε με αφορμή παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στην Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να ελεγχθεί γιατί καθυστέρησε η έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος, μετά την πρόταση του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου.

Η πειθαρχική έρευνα έχει ξεκινήσει από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χ. Παρασκευά, ενώ οι ελεγχόμενοι δικαστές φέρονται ότι έχουν ήδη κληθεί και έχουν δώσει εξηγήσεις. Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης για την τυχόν διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος ερευνάται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι με το επίμαχο βούλευμα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλοι 27 παραπέμπονται σε δίκη για τα αδικήματα της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος και της συμμορίας, ενώ απαλλάσσεται από τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της εκβίασης και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη.

Πηγή: neaselida.gr