• Σήμερα είναι: Τρίτη, Νοέμβριος 20, 2018

Κατακεραύνωσε το μέρισμα αλλά το ψηφίζει…

Domino News
Domino News
Νοέμβριος14/ 2017

Μπορεί η ρητορική της Νέας Δημοκρατίας για το κοινωνικό μέρισμα που προτίθεται να μοιράσει η κυβέρνηση στους πολίτες να είναι επικριτική ωστόσο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε την πρόθεση «να ψηφίσει τη διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες».

Η Νέα Δημοκρατία που πέρσι κράτησε αρνητική στάση στη Βουλή για την «εφάπαξ» παροχή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους -όπως όλα δείχνουν- θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής το νομοσχέδιο που θα φέρει εντός της εβδομάδας στη Βουλή, η κυβέρνηση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει πως «η κυβέρνηση παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη» και εκτιμά πως «η φτώχεια, δεν πολεμάται μόνο με περιστασιακά επιδόματα, αλλά με δουλειές που θα έρθουν με μείωση της φορολογίας και νέες επενδύσεις».

Η Νέα Δημοκρατία «πρότεινε εξ αρχής το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους». Παρόλα αυτά, η Ν.Δ. «θα ψηφίσει την διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο».

Πηγή: efsyn.gr