• Σήμερα είναι: Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2019

Ο Θ. Πάγκαλος ερευνάται για υποθέσεις «μαύρου» χρήματος

Domino News
Domino News
Νοέμβριος20/ 2018

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης το πρώην κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ

Tο «μαύρο χρήμα» που έρρεε άφθονο στα χρόνια της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο, μετά και την πρόσφατη παραδοχή του πρώην Υπουργού Θόδωρου Πάγκαλου ότι και ο ίδιος, όπως και άλλα στελέχη του Κινήματος, πέραν του Θ. Τσουκάτου, είχαν λάβει «μαύρα λεφτά» που κατέληγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ!

Με εντολή που έδωσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, ελέγχεται για ενδεχόμενη εμπλοκή σε υποθέσεις παράνομων εσόδων και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Να σημειώσουμε ότι ο Θ. Πάγκαλος συμμετείχε στα χρυσοφόρα, για όλο το ΠΑΣΟΚ, ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν τις μεγάλες προμήθειες αμυντικού υλικού ως ΥΠΕΞ το 1998 όπως η προμήθεια των υποβρυχίων Τype 214, των α/α Crotale κ.λ.π

Ο Πάγκαλος στον Ανακριτή μετά το 10σέλιδο υπόμνημα του Νίκου Νικολόπουλου

Η ωμή παραδοχή Πάγκαλου και το γεγονός ότι διερευνώνται από την Δικαιοσύνη όλες οι πτυχές της διαδρομής του «βρώμικου» πολιτικού χρήματος και ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί, είναι οι δύο κύριοι λόγοι της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στα γραφεία του κόμματός του στην Πάτρα κι αφού προηγουμένως είχε καταθέσει σχετικό 10σέλιδο υπόμνημα στην Α’ Πταισματοδίκη.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής τόνισε: «Μετά και την ομολογία του Θ. Πάγκαλου, κλήθηκα και κατέθεσα σήμερα το πρωί στην Α’ Πταισματοδίκη υπόμνημα με όλα τα στοιχεία που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου, τα οποία παραπέμπουν στη διάπραξη καραμπινάτων αδικημάτων μείζονος ποινικού και φορολογικού ενδιαφέροντος. Όπως είναι ευνόητο λοιπόν, θα περάσει από τα ανακριτικά γραφεία ο κ. Πάγκαλος να καταθέσει πότε, από ποιους και πόσα «εισέπραξε» για το κόμμα του.

Η σημερινή κατάθεσή μου, θέλω να υπενθυμίσω, ότι ήρθε σαν συνέχεια των αλλεπάλληλων και επίμονων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών μου, οι οποίες αφορούν την πλήρη ασυδοσία και ατιμωρησία, που παρατηρείται στη διακίνηση μαύρου χρήματος στα κομματικά ταμεία.

Το ΠΑΣΟΚ, ειδικότερα, στα χρόνια της κυριαρχίας του είχε αναγάγει σε «επίσημη» την ενθυλάκωση τεράστιων ποσών, που είτε κατέληγαν ανέλεγκτα στα ταμεία του, είτε διοχετεύονταν ενδεχομένως σε άλλους ατομικούς λογαριασμούς»!

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε: «Στο υπόμνημά μου εμπεριέχεται η προτροπή- ανάγκη ν’ ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί κομμάτων και προσώπων, που διαχειρίζονταν τα «κομματικά λάφυρα», όπως είναι οι Γενικοί Διευθυντές τους, οι οικονομικοί υπεύθυνοι, οι ταμίες, οι χρηματοκομιστές- μέλη των οικονομικών επιτροπών κ.α.».

Αναφερόμενος, ο ανεξάρτητος βουλευτής στην πρόσφατη ομολογία του Θεόδωρου Πάγκαλου, είπε: «Εν τέλει η πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία του τόπου, που μεγαλόσχημα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δη πρώην Υπουργοί ομολογούν ότι εισέπραξαν «μαύρα χρήματα» για λογαριασμό του κόμματός τους και του Αρχηγού τους»!

Με αφορμή την χιονοστιβάδα των εξελίξεων, γύρω από τα αμαρτωλά κομματικά ταμεία, ήταν επόμενο να προτάξει και την δηκτική πλευρά του ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής:

«Μπορεί ο Θόδωρος Πάγκαλος και «πράσινοι» σύντροφοι του, να έλεγαν ότι «μαζί τα φάγαμε», αλλά σε αυτούς πλέον κατευθύνονται όλες οι εισαγγελικές έρευνες και τους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς ψάχνουν

«Επιτέλους  «κελάηδησαν» μάρτυρες στη Γαλλία και τη Γερμανία, κατέθεσαν άλλοι στη Γενεύη και την Αθήνα. Βρέθηκαν λογαριασμοί για τους οποίους δεν μπορούσαν να πουν ότι είναι αριθμοί τηλεφώνων και εκατομμύρια ευρώ που δεν ήταν από προίκες και κληρονομιές. Τέτοια μας έλεγαν ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος. Σήμερα έχουν τραβήξει την ουρά τους στην άκρη»!

Ολοκληρώνοντας τις απαντήσεις του για το εν λόγω θέμα, ο Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνει:

«Υπάρχουν στη διάθεση της Δικαιοσύνης εκθέσεις ορκωτών λογιστών, που καταγράφουν δαπάνες του ΠΑΣΟΚ άνω των 100 εκ. ευρώ χωρίς παραστατικά. Ένα κόμμα, που με τις διάφορες «εικονικές μετονομασίες» του έχει 3-4 ΑΦΜ, είναι ηθικά, πολιτικά, νομικά και φορολογικά έκθετο όσο κανείς άλλος φορέας η πολίτης σε τούτο τον τόπο!

Επί δύο δεκαετίες είχε καταφέρει με τη συνδρομή μιντιαρχών, νταβατζήδων, πολιτικών και μερίδας της δικαστικής εξουσίας να βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Έχω, όμως, την αίσθηση ότι επιτέλους ήλθε η ώρα που το «σύστημα Σημίτη» δεν θα μπορέσει ν’ αποδράσει από τις τεράστιες ευθύνες του. Ένα- ένα τα μέλη της πολιτικής «συμμορίας» των δύο περασμένων δεκαετιών, δίνουν επιτέλους λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Απ’ αυτή την πλευρά και ο δικός μου πολύχρονος κόπος για την τεκμηρίωση σκανδάλων που οδήγησαν τη χώρα μας στην δίκη των μνημονίων, μου προσφέρει τα αισθήματα της ικανοποίησης και της δικαίωσης».

Πηγές: thepressroom.gr / cnn.gr / pronews.gr