• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Φεβρουάριος 18, 2019

Οι Ευρωσοσιαλιστές «αδειάζουν» ξανά τη Γεννηματά

Domino News
Domino News
Ιούλιος11/ 2018

«Σήμερα, δεν γνωρίζω κανέναν σοβαρό άνθρωπο, ο οποίος δεν αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο«, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ούντο Μπούλμαν.

Λίγες ώρες αργότερα, η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα επαναλάμβανε από κομματική συνεδρίαση τα περί «4ου Μνημονίου» με γλαφυρές διατυπώσεις για «θηλιά στον λαιμό και σιδερένια μπάλα στο πόδι» της χώρας.

Ειδικότερα, ο Ο. Μπούλμαν τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η έξοδος της Ελλάδας «από το τρίτο και το τελικό πρόγραμμα προσαρμογής θα ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη στη χώρα» και δήλωσε «πολύ βέβαιος» ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει ομαλά, καθώς «η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο και η εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα -σωστά- μεγαλώνει».

Σημείωσε δε ότι ο μηχανισμός ενισχυμένης επιτήρησης, που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση εποπτεία, αντίθετα οι ελληνικές αρχές θα έχουν πλήρη ανεξαρτησία στη διαδικασία και αυτονομία στον σχεδιασμό των σωστών πολιτικών. Εξήγησε κι εκείνος ότι «αυτό είναι πραγματικά ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα από ό,τι ήταν τα προγράμματα προσαρμογής«, καθώς «σε αντίθεση με το παρελθόν, οι ελληνικές αρχές έχουν τώρα πλήρη ανεξαρτησία στη διαδικασία και αυτονομία στον σχεδιασμό των σωστών πολιτικών». Αφού επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, υποστήριξε ότι το χειρότερο κομμάτι της κρίσης έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό και «η επιστροφή στις αγορές αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης στην Ελλάδα«.