• Σήμερα είναι: Κυριακή, Φεβρουάριος 17, 2019

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου

Domino News
Domino News
Οκτώβριος23/ 2018

Η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου, ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών ολοκληρώθηκε.

Ο πρώην υπουργός απολογήθηκε συνολικά 16 ώρες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Παπαντωνίου, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη νομιμοποίηση των2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά την σε βάρος του κατηγορία, λέγοντας ότι μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος του «καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας, ούτε έμβασμα, ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής». «Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίου έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν από 35 χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό» φέρεται να είπε.

Αρνείται τις κατηγορίες 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κάνοντας λόγο για πλήρες αδιέξοδο «των διωκτών» του φέρεται να αναφέρει στους ανακριτές: «Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων, πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν άγνοια του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος».

Μετά την απολογία της συζύγου αναμένεται η απόφαση

Τη θέση του ενώπιον των ανακριτών καταλαμβάνει τώρα η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου που καλείται να απολογηθεί για την ίδια κατηγορία. Όπως εκτιμάται ανακριτές και ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός θα αποφανθούν μετά και την απολογία της κ. Κουράκου, για την ποινική μεταχείριση του ζευγαριού.

Πηγή: neaselida.gr