• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Μάρτιος 21, 2018

Παρασκευόπουλος: Το να μηνύει κανείς εισαγγελέα είναι ανατριχιαστικό

Domino News
Domino News
Φεβρουάριος21/ 2018

«Τρομοκρατείτε τη Δικαιοσύνη»

Ο Ν. Παρασκευόπουλος, εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis τόνισε ότι «το να μηνύει πρωθυπουργός πρωθυπουργό είναι γραφικό, το να μηνύει κανείς εισαγγελέα είναι ανατριχιαστικό».

Ο Ν. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι η μήνυση κατά εισαγγελέα «στέλνει μήνυμα» και «πλήττει το κράτος Δικαίου» εκτιμώντας ότι αποσκοπεί στην «τρομοκράτηση» της Δικαιοσύνης, ώστε «να μην ασκεί τα δικαιώματά της».

Ο Ν. Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι πλήγμα για το κράτος Δικαίου αποτελούν κι οι αναφορές σε «κουκουλοφόρους» μάρτυρες παρατηρώντας ότι η επιδίωξη πίσω από αυτές είναι «να μην τολμήσουν στο μέλλον να εμφανιστούν προστατευόμενοι μάρτυρες».

Παράλληλα, ο Ν. Παρασκευόπουλος άφησε αιχμές και για τις συνεχείς επικλήσεις των διαδικαστικών ζητημάτων θυμίζοντας δηκτικά την παροιμία «όταν η νύφη δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».

Ο Ν. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι στο ζήτημα της προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis η κυβέρνηση πράττει με βάση το Σύνταγμα, αν και διαφωνεί με τις προβλέψεις του. Ο Ν. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής είναι απαραίτητη ώστε να διαπιστωθεί αν οι πράξεις των ελεγχόμενων προσώπων τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως υπουργών, καθώς μόνο τότε η διερεύνησή τους αποτελεί αρμοδιότητα της Βουλής. Διαφορετικά η δικογραφία θα σταλεί πίσω στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: kontranews.gr