• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Ιούνιος 21, 2018

Πιέσεις για μόνιμη άδεια μέσω αναστολής των δραστηριοτήτων της ασκεί η Eldorado Gold

Domino News
Domino News
Σεπτέμβριος11/ 2017

Σε αναστολή της επένδυσής  της στην Ελλάδα προχωρά η Eldorado Gold σε μία κίνηση να ασκήσει πιέσεις για άμεση έκδοση μόνιμων αδειών.

Επενδυτές και μέτοχοι των εταιρειών που απαρτίζουν την κοινοπραξία για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές επιθυμώντας να πιέσουν αναμένεται σε έκτακτη συνέντευξή τους να θέσουν ως κομβικό σημείο των περαιτέρω ενεργειών τους τις 22 Σεπτεμβρίου οπότε και λήγει η προσωρινή άδεια της δοκιμαστικής λειτουργίας του εργοστασίου της Ολυμπιάδας που θα πρέπει να αντικατασταθεί από μόνιμη άδεια λειτουργίας.

Παράλληλα εκκρεμεί η επίδοση του τελικού κειμένου της διαιτησίας.

Αναλυτικά σύμφωνα με ανακοίνωση της Eldorado Gold, η εταιρεία αναστέλλει την υλοποίηση της επένδυσης λόγω των καθυστερήσεων στην αδειοδότηση που όπως επισημαίνει έχει επηρεάσει  αρνητικά τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος των έργων της εξόρυξης.

Με εξαίρεση ένα πρόγραμμα συντήρησης των έργων και το απαραίτητο κόστος περιβαλλοντικής διαχείρισης, η Eldorado και το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πρόσθετη επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας (Ολυμπιάδα, Σκουριές, Στρατώνι) στη Χαλκιδική, καθώς και στα έργα Περάματος και Σαπών στη Θράκη.

Οι εργασίες περιβαλλοντικής διαχείρισης και τα έργα συντήρησης θα συνεχιστούν με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων.

Η Εταιρεία εκτιμά ότι θα διατεθούν συνολικά 30 εκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία της φάσης συντήρησης.

Ενώ, τα σταθερά κόστη συντήρησης θα ανέρχονται κατά προσέγγιση στα 25 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η εταιρεία επιπλέον, δηλώνει ότι εάν διευθετηθεί η  εκκρεμούσα διαδικασία διαιτησίας και εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα.

Πηγή: tribune.gr