• Σήμερα είναι: Κυριακή, Φεβρουάριος 17, 2019

Με πλαστό «ντοκουμέντο» ζήτησε ο Μητσοτάκης εξεταστική για Καμμένο

Domino News
Domino News
Νοέμβριος21/ 2018

Τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έβγαλαν πλαστό το «ντοκουμέντο» που έκαναν σημαία οι «φίλοι» του  Μαρινάκη -Δικαιώνεται ο αξιωματικός του Λιμενικού! Ασκεί διώξεις ο εισαγγελέας!

Καταρρέει, και μάλιστα εκκωφαντικά, η επιχειρηματολογία που είχε στηθεί γύρω από την υπόθεση του «Noor 1», σύμφωνα με την οποία ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτης Χριστοφορίδης είχε προσπαθήσει να δωροδοκήσει και να εκφοβίσει τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, προκειμένου ο τελευταίος να εμπλέξει στην υπόθεση της μεταφοράς 3 τόνων τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Και κάνουμε λόγο για 3 τόνους ηρωίνης και όχι για 2,1 τόνους, όπως γράφεται συχνά, γιατί μπορεί οι Αρχές να εντόπισαν μόνο τους 2,1 τόνους, γνωρίζουν όμως πως 900 κιλά από το φορτίο είχαν μεταφερθεί πριν από τον εντοπισμό, μέσω δικτύου, στην Ευρώπη. Οι πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία» όχι μόνο αποτελούν πανηγυρική δικαίωση για τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη, αλλά αποδομούν ολοκληρωτικά τη ρητορική που ήθελε επιχειρηματικές και πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας να προσπαθούν να παγιδεύσουν τον κ. Μαρινάκη, μέσω του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, για να τον εμπλέξουν σε μια ιστορία για την οποία… δεν γνωρίζει τίποτα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Στα τέλη του 2016 δημοσιοποιείται μια σειρά από συνομιλίες μεταξύ του βαρυποινίτη Μάκη Γιαννουσάκη και του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στις οποίες ο Γιαννουσάκης τοποθετούσε στο κάδρο της υπόθεσης τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Είχε μάλιστα, τότε, ζητήσει να θεωρηθεί προστατευόμενος μάρτυρας εκτός φυλακής. Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε πως ο Μάκης Γιαννουσάκης έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που μετέφερε με το πλοίο «Noor 1» τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει εξαρθρωθεί ποτέ από τις διωκτικές Αρχές στην Ευρώπη.

Τα ηχητικά

To καλοκαίρι του 2017, όμως, ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, εκδότης του περιοδικού «Unfollow» και υπάλληλος στα μέσα ενημέρωσης που έχει στην ιδιοκτησία του ο κ. Μαρινάκης, ανεβάζει στην ιστοσελίδα του περιοδικού μια ηχητική συνομιλία στην οποία ακούγονταν να συνομιλούν ο βαρυποινίτης Μάκης Γιαννουσάκης και ο αξιωματικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης. Σύμφωνα με όσα ακούγονταν σε αυτή τη συνομιλία, ο αξιωματικός προσπαθούσε, με δόλια μέσα και χρησιμοποιώντας ονόματα από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, να πείσει τον Μάκη Γιαννουσάκη να εμπλέξει στην ιστορία του ναρκόπλοιου τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μάλιστα, πολλούς μήνες μετά την πρώτη ανάρτηση, ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος συνέχιζε να «σηκώνει» ψηλά την υπόθεση μέσα από τον διαδικτυακό τόπο του περιοδικού, στο οποίο είναι επικεφαλής.

Με τίτλους όπως «Αλήθεια, με εκείνον τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη τι γίνεται;» υπενθύμιζε την υπόθεση και ζητούσε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει και να αποδώσει ευθύνες στον Παναγιώτη Χριστοφορίδη για τις πράξεις του.

Οι συνομιλίες είχαν γίνει, ασφαλώς, σημαία και από την άλλη εκδοτική επιχείρηση που σχετίζεται με τον κ. Μαρινάκη, τα «Παραπολιτικά», στην οποία επικεφαλής είναι ο Γιάννης Κουρτάκης. Ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος σε αναφορά που συνέταξε τότε είχε τονίσει πως το ηχητικό προϊόν αποτελεί συρραφή συνομιλιών και πως με κανέναν τρόπο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο Μάκης Γιαννουσάκης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Γιάννης Κουρτάκης και ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος είχαν καταθέσει εκείνη την περίοδο μηνυτήριες αναφορές τόσο κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, το όνομα του οποίου ακούγεται στις συνομιλίες Γιαννουσάκη και Χριστοφορίδη, που ανάρτησε το «Unfollow», όσο και κατά του Παναγιώτη Χριστοφορίδη για κατάχρηση εξουσίας.

Εκείνη την εποχή, πάντως, θόρυβο είχε προσπαθήσει να προκαλέσει και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είχε βγει μπροστά ως δικηγόρος του Γιάννη Κουρτάκη κι όχι μόνο είχε καταθέσει τις σχετικές μηνύσεις αλλά είχε κάνει και δηλώσεις, προσπαθώντας να αποδομήσει την προσωπικότητα του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος. «Ο Χριστοφορίδης είναι ένας ανήθικος λιμενικός, ο οποίος έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής του μέσα σε χρονικό διάστημα ελαχίστων μηνών, από την ημέρα που έγινε υποχείριο αυτών που προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν εγκλήματα κατά του κ. Μαρινάκη» είχε δηλώσει ο γνωστός ποινικολόγος, προκειμένου να σηκώσει… κύμα και να δημιουργήσει εντυπώσεις παράλληλα με τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών.

Ο Αρειος Πάγος

Αξίζει, βέβαια, να αναφέρουμε πως οι μηνυτήριες αναφορές, εν τω μεταξύ, έχουν καταπέσει τόσο στα πολιτικά όσο και στα στρατιωτικά δικαστήρια και έχουν αρχειοθετηθεί αμετάκλητα. Για την υπόθεση, όμως, είχε διαταχθεί προανακριτική διαδικασία και από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ η συγκεκριμένη ηχογράφηση είχε αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) για να διενεργηθεί ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος και να διαπιστωθεί εάν το υλικό ήταν μονταρισμένο, όπως είχε υποστηρίξει ο Π. Χριστοφορίδης.

Οπως φαίνεται, το πόρισμα της ΔΕΕ δικαιώνει τον αξιωματικό του Λιμενικού κι έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ήδη διώξεις τόσο κατά του Γιαννουσάκη όσο και κατά των εμπλεκόμενων δημοσιογραφικών μέσων που είχαν αναρτήσει το υλικό για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράνομης ηχογράφησης, που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο γραφείο του ανακριτή.

Σε δύσκολη θέση τώρα η Νέα Δημοκρατία

Η εξέλιξη αναμένεται να φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία είχε κάνει λόγο για πλεκτάνη τόσο κατά του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και κατά του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, στηριζόμενη εν πολλοίς σε αυτές τις ηχογραφημένες συνομιλίες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε, μάλιστα, καταθέσει και πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής «για τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, βασιζόμενος, επίσης, στις συνομιλίες που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό «Unfollow». Ο κ. Γεωργιάδης στην επίθεση που είχε εξαπολύσει κατά του κ. Καμμένου από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως ο ειδικός ανακριτής Παναγιώτης Χριστοφορίδης «φαίνεται να εκβιάζει τον κ. Γιαννουσάκη και να του λέει να ενοχοποιήσει τον κ. Μαρινάκη, λέγοντάς του ότι τώρα είναι η ευκαιρία να κάνει έναν εχθρό», ενώ είχε συμπληρώσει, απευθυνόμενος πάντα προς τον υπουργό Αμυνας: «Τον ξέρετε τον κ. Χριστοφορίδη; Εχετε μιλήσει με τον κ. Χριστοφορίδη; “Με νοιάζει να ενοχοποιηθεί ο Μαρινάκης και μέσω αυτού ο Μητσοτάκης, για να μείνει ο Τσίπρας δέκα χρόνια στην εξουσία”, αυτά έλεγε ο κ. Χριστοφορίδης στον κ. Γιαννουσάκη. Τον γνωρίζετε εσείς τον κ. Χριστοφορίδη; Μήπως εσείς λέγατε στον κ. Χριστοφορίδη να μεταφέρει αυτά που έλεγε στον κ. Γιαννουσάκη

Πηγή: dimokratianews.gr