• Σήμερα είναι: Παρασκευή, Φεβρουάριος 22, 2019

Ποδαρικό στη νέα χρονιά με απειλές από την Πιονγιανγκ

Domino News
Domino News
Ιανουάριος01/ 2018

Κιμ Γιονγκ Ουν: Το κουμπί των πυρηνικών είναι πάντα πάνω στο γραφείο μου

Με τον δικό του τρόπο «υποδέχθηκε» το 2018 ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν πόλεμο εναντίον της χώρας του, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η Πιονγκγιάνγκ έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να πλήξει όλη την αμερικανική επικράτεια.

«Το κουμπί βρίσκεται πάνω στο γραφείο μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βορειοκορεάτης ηγέτης για να συμπληρώσει «ολόκληρες οι ΗΠΑ είναι εντός της εμβέλειας των πυρηνικών όπλων μας, κι ένα κουμπί βρίσκεται πάντα πάνω στο γραφείο μου. Αυτό είναι η πραγματικότητα, δεν είναι απειλή»,

Στην ομιλία του για την έλευση του νέου έτους ο Κιμ πρόσθεσε ότι  η χώρα του δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα παρά μόνο εάν απειληθεί η ασφάλειά της. Επισήμανε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα δώσει τώρα την έμφαση στην επιχειρησιακή ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών κεφαλών.

Παράλληλα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε πως είναι πιθανό η Βόρεια Κορέα και η Νότια Κορέα να συζητήσουν σε μια συνάντηση στο εγγύς μέλλον τη συμμετοχή της χώρας του στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανέφερε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει μια αντιπροσωπεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εξέφρασε την ευχή να είναι επιτυχημένοι.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης συμπλήρωσε ότι η Βόρεια και η Νότια Κορέα πρέπει να εργαστούν για τη βελτίωση των σχέσεών τους και ότι ο δρόμος προς την έναρξη διαλόγου είναι ανοικτός.

Πηγή: efsyn.gr