• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Νοέμβριος 21, 2018

Ποιος «φοβάται» την κύρωση της συμφωνίας με 180 βουλευτές;!

Domino News
Domino News
Ιούλιος10/ 2018

Οι «180» του Πάνου Καμμένου

Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών προκύπτει ένα ζήτημα της αυξημένης πλειοψηφίας των 180 βουλευτών για την κύρωση της συμφωνίας στη Βουλή. Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου σε εθνικά ζητήματα. Η προσπάθεια του Πάνου Καμμένου να χρησιμοποιήσει το εργαλείο της αυξημένης πλειοψηφίας έχει σχέση με την ανάδειξη της εθνικής σημασίας του συγκεκριμένου ζητήματος και με την προσπάθεια του να αναδείξει, ποιες κοινοβουλευτικές δυνάμεις προσεγγίζουν το θέμα στην εθνική του διάσταση. Εξάλλου οι ΑΝΕΛ είναι το μόνο κόμμα που ιδρύθηκε πάνω σε πατριωτικές βάσεις κάτι που περιγράφεται ξεκάθαρα στην ιδρυτική του διακήρυξη.

Η ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών έρχεται να αποδείξει και τη φυσιογνωμία των πολιτικών δυνάμεων που συνθέτουν τη σημερινή Βουλή, αυτό σημαίνει ότι γίνεται ξεκάθαρη η εικόνα του κάθε κόμματος σε επίπεδο ιδεολογίας, γιατί με αυτό τον τρόπο αποδεικνύει, που θα πάνε τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και πόσο τέτοια μεγάλα ζητήματα επηρεάζουν την πορεία της χώρας.

Ένα μεγάλο ερώτημα που θα μπορούσαμε να θέσουμε είναι, ποια θα ήταν η εικόνα των κοινοβουλευτικών δυνάμεων, αν ο ίδιος ο ελληνικός λαός γνώριζε, ότι η συγκεκριμένη Βουλή θα έπαιρνε αυτό το μεγάλο ρίσκο της Συμφωνίας με τα Σκόπια. Ίσως κάτω από ένα τέτοιο πρίσμα να ήταν διαφορετικές οι δυνάμεις και η Βουλή να είχε διαφορετική πολιτική ταυτότητα. Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός, ότι όλος αυτός ο θόρυβος που προκάλεσε η υπογραφή της συμφωνίας από τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, δε χτυπά στην πραγματικότητα το σύνολο της Κυβέρνησης, αλλά χτυπάει τους ΑΝΕΛ τόσο σαν κόμμα όσο και σαν κυβερνητικό εταίρο, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των βουλευτών είναι μόνο 7.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα δημιουργείται η εικόνα μιας «κυβερνητικής πλειοψηφίας» των 7 βουλευτών, που καλούνται να παίξουν ένα ρυθμιστικό ρόλο, χωρίς να προδώσουν τα εθνικά δίκαια και έχουν ήδη διακηρυγμένο από την αρχή της κυβερνητικής συνεργασίας, ότι ο κυβερνητικός εταίρος δεν αποδέχεται εκπτώσεις και παραχωρήσεις σε εθνικά ζητήματα.

Του Χρήστου Κατσαρού

Πηγή: grafida-sintikis.blogspot.com