• Σήμερα είναι: Τρίτη, Απρίλιος 23, 2019

Σκοπιανό: Αιχμές για δωροδοκίες από Ιβανόφ

Domino News
Domino News
Οκτώβριος24/ 2018

Σαφείς αιχμές περί χρηματισμού εκείνων που έσπευσαν «ξαφνικά» να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών την περασμένη Παρασκευή στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ άφησε χθες με δηλώσεις του ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ.

«Ας μην αφήσουμε το ελεύθερο ανεξάρτητο κράτος μας να παραμορφωθεί» είπε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός πρόεδρος, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα: «Οι άνθρωποι γιορτάζουν πάντα τον γενναίο και η Ιστορία περιφρονεί τη δωροδοκία».

Oσον αφορά στην περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών, για τον ίδιο είναι σαφές πως επιβλήθηκε στον λαό των Σκοπίων, αφήνοντας έτσι αιχμές εναντίον της Δύσης.

Χωρίς συναίνεση

Στο πρόσφατο δημοψήφισμα, είπε ακόμα ο Ιβανόφ, οι πολίτες τάχθηκαν ενάντια στις βιαστικές, επιβαλλόμενες και επιβλαβείς λύσεις που υιοθετήθηκαν χωρίς προηγούμενη εθνική συναίνεση και ο λαός εξέφρασε την κυριαρχία του και απέρριψε κατηγορηματικά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παρ’ όλα αυτά, κατά τον Σκοπιανό πρόεδρο, «η εθνοσυνέλευση […] έδρασε ενάντια στη βούληση του λαού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες την ίδια ώρα η Κεντρική Επιτροπή του VMRO – DPMNE διέγραψε στη διάρκεια συνεδρίασης τον Μίτκο Γιάντσεφ από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος. Κι αυτό διότι ο τελευταίος είχε διαφωνήσει με την τακτική του κόμματος στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: dimokratianews.gr