• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Ιούνιος 21, 2018

Στα σκαριά νόμος για την επαναλειτουργία πτωχευμένων επιχειρήσεων

Domino News
Domino News
Σεπτέμβριος07/ 2017

Η διαμόρφωση ενός σύγχρονου και με αναπτυξιακό προσανατολισμό θεσμικού πλαισίου για την επαναλειτουργία υπό πτώχευση, πτωχευμένων και εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούσης, ο συντονιστής του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. Δ. Κοντοφάκςα, ο συντονιστής του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. Γ. Ευσταθόπουλος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με τη συμμετοχή των υπουργείων Εργασίας και Δικαιοσύνης η οποία θα ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο που θα παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να αναλάβουν επιχειρήσεις που βρίσκονται σε προ-πτωχευτικό ή πτωχευτικό στάδιο, ή έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Στόχος είναι η ανάπτυξη κοινωνικών-συνεταιριστικών εγχειρημάτων να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη αναπτυχθεί διάλογος με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μέσω της τεχνικής βοήθειας εξετάζεται η ευρωπαϊκή εμπειρία και οι πρακτικές που ισχύουν σε διάφορες χώρες. Ο στόχος που τέθηκε είναι οι προπαρασκευαστικές εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους ώστε από τις αρχές του 2018 να υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Πηγή: enikonomia.gr