• Σήμερα είναι: Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2019

Στο Δ’ Σώμα Στρατού η ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Domino News
Domino News
Νοέμβριος20/ 2018

Στη περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού βρέθηκε η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συνοδευόμενη από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Το Στρατηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού, τα αποπερατωμένα διαμερίσματα ΣΟΑ, την υπό κατασκευή επέκταση του Βρεφονηπιακού Σταθμού και το υπό κατασκευή κέντρο αναψυχής στο στρατόπεδο «Στεφανίδη», επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, συνοδευόμενη από τον αρχηγό ΓΕΣ Αντ/γο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Μάλιστα λίγο αργότερα επισκέφθηκαν έδρα της ΧΧV ΤΘΤ στο στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη», όπου παρακολούθησαν βολές αρμάτων LEO 2 και επίδειξη οπλικών συστημάτων, ενώ στην συνέχεια η υφυπουργός μίλησε εντός του ΚΨΜ του Στρατοπέδου, στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Δ΄ΣΣ.

«Αιχμή του δόρατος το Δ΄Σώμα Στρατού»

Σε δηλώσεις σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, αναφερόμενη στην πολυήμερη επίσκεψή της στην Ξάνθη επισήμανε ότι «επισκέπτομαι το Δ΄Σώμα Στρατού, την αιχμή του «δόρατος» των Ενόπλων Δυνάμεων θέλοντας να δω από κοντά και την ηγεσία του ΔΣΣ και τους επιτελείς του Στρατηγού, μαζί με τον Αρχηγό του Ελληνικού Στρατού, θεωρώντας ότι εδώ χτυπά η καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων. Εδώ γίνεται όλη η προσπάθεια, όλος ο αγώνας για την εμπέδωση της αποτροπής, την οποία οφείλουν να εκτελούν – επιτελούν οι στρατευμένοι νέοι μας. Είδα αξιόμαχο το στράτευμα, είδα υψηλό φρόνημα, τιμή προς το έργο που επιτελούν, έναν σπουδαίο επαγγελματισμό και μια αυταπάρνηση και επίσης διαπίστωσα από κοντά την προσφορά του Ελληνικού Στρατού, πέραν από το εθνικό του έργο απέναντι στην πατρίδα και στους Έλληνες και την προσφορά του στο κοινωνικό έργο στην περιοχή, κάτι το οποίο θα μου επιτρέψετε να πω ότι συμπληρώνει (για να μην πω αναπληρώνει) την πολιτεία στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους κατοίκους της περιοχής. Έστω όμως και έτσι οι Έλληνες στρατιώτες, με την φυσική τους ηγεσία, με τα στελέχη, κάνουν το καλύτερο που μπορούν όντας κοντά στους πολίτες αυτής της περιοχής οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη και ειδικά στην ορεινή περιοχή που επισκέφθηκα την Κυριακή, στον Εχίνο, στην Γλαύκη και στα άλλα χωριά (που εσείς γνωρίζετε καλύτερα). Τους συγχαίρω για αυτό και βέβαια τους εύχομαι να είναι γεροί και φωτισμένοι για να κάνουν αυτό το έργο που έχουν αναλάβει απέναντι στην πατρίδα και στους Έλληνες».

«Πρέπει να δούμε το θέμα προσεκτικά – Θα ακολουθήσουμε τις αποφάσεις της Ιεραρχίας»

Για το δεύτερο σκέλος δηλαδή αυτό των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, τόνισε ότι «σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες και εγώ προσωπικά, πιστεύουμε στη μεγάλη σημασία που έχει η Ορθοδοξία για την ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους, για την πίστη των Ελλήνων που κράτησε ζωντανή και την ιστορία μας και την χώρα σε πολύ δύσκολες περιόδους, άρα θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όλοι μας στο πως προσεγγίζουμε το θέμα. Θεωρώ ότι δεν είναι θέμα για να ασκήσουμε πολιτική. Είναι θέμα να καθίσουμε μεταξύ μας (και η Ιεραρχία και η πολιτεία) και να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να μην πληρώσουμε το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων. Εμείς λοιπόν και ο Πάνος Καμμένος και εγώ προσωπικά αλλά και όλοι οι «ΑΝ.ΕΛ» τηρούμε αυτό, πιστεύουμε ότι η Ορθοδοξία είναι η βάση της Ελλάδος, άρα όλα αυτά τα θέματα θα πρέπει να τα δούμε προσεκτικά. Είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε τις αποφάσεις τις Ιεραρχίας. Το θρησκευτικό όργανο δηλαδή το οποίο και από τον καταστατικό χάρτη και από τους άλλους νόμους που υπάρχουν στην ελληνική πολιτεία, θα κληθεί και καλείται να αποφασίσει για το θέμα».

Πηγές: onalert.gr / thraki.com.gr