• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Μάιος 28, 2018

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το EuroWorking Group – Πότε επιστρέφουν οι Θεσμοί στην Αθήνα

Domino News
Domino News
Σεπτέμβριος03/ 2017

Με τη συνεδρίαση του EuroWorking Group της Δευτέρας και τη συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη με τον Πιερ Μοσκοβισί την Τρίτη στις Βρυξέλλες ξεκινούν οι προεργασίες της τρίτης αξιολόγησης.

Τη Δευτέρα, ο Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να ενημερώσει για την πρόοδο στην ικανοποίηση των προαπαιτουμένων για την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης και κυρίως την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Την Τρίτη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα συναντηθεί με τον αρμόδιο Ευρωπαίο επίτροπο προκειμένου να συζητήσουν τις εκκρεμότητες της τρίτης αξιολόγησης χωρίς να αποκλείεται να τεθούν στο τραπέζι και τα επόμενα βήματα καθώς το πρόγραμμα λήγει σε λιγότερο από ένα χρόνο.

«Δεν είναι ώρα για κατενάτσιο, αλλά για φουλ επίθεση για την επίτευξη των κυβερνητικών στόχων. Και είναι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπική εντολή του πρωθυπουργού προς τους αρμόδιους υπουργούς να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα αρχίσουν να φτάνουν στην Αθήνα μετά τη ΔΕΘ, με στόχο να συλλέξουν τα απαιτούμενα στοιχεία αλλά και να προετοιμάσουν το έδαφος για την έλευση των επικεφαλής εντός του Οκτωβρίου.

Αστάθμητος παράγοντας παραμένει η στάση του ΔΝΤ και τα τυχόν θέματα τα οποία μπορεί να ανοίξει στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

Πηγή: ert.gr