• Σήμερα είναι: Σάββατο, Απρίλιος 20, 2019

Θρίλερ στο Ηράκλειο με εξωμήτρια κύηση στον σπλήνα

Domino News
Domino News
Μάιος31/ 2017

Η δέκατη στον κόσμο εξωμήτρια κύηση στον σπλήνα (!), ένα σπανιότατο περιστατικό, καταγράφηκε στη διεθνή βιβλιογραφία από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Η σπάνια αυτή περίπτωση έκανε τους γιατρούς του θεραπευτηρίου να σαστίσουν, καθώς δεν μπορούσαν να εντοπίσουν το γονιμοποιημένο ωάριο ή κύημα της 32χρονης γυναίκας η οποία είχε μαζί της την ειδική εξέταση (β-χοριακή), που αποδείκνυε ότι είναι έγκυος λίγων εβδομάδων.

Νωρίτερα είχε εκπλαγεί ο ιδιώτης γυναικολόγος που παρακολουθούσε την 32χρονη μητέρα δύο παιδιών, ο οποίος έψαχνε με τον υπέρηχο να βρει το κύημα, αλλά μάταια… Η 32χρονη έγκυος μεταφέρθηκε πριν από τρεις ημέρες εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να λυθεί το μυστήριο!

Αμέσως οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για εξωμήτρια κύηση, που είναι ασύμβατη με τη ζωή του εμβρύου και πολύ επικίνδυνη για τη γυναίκα. Αρχισαν να ερευνούν τα πιο πιθανά σημεία, δηλαδή τις σάλπιγγες, τις ωοθήκες, την περιοχή έξω από τη μήτρα, χωρίς αποτέλεσμα.

Σειρά είχαν οι επεμβατικοί ακτινολόγοι, που έκαναν μαγνητική σε όλο το σώμα της γυναίκας και σοκαρισμένοι ανακάλυψαν ότι το κύημα είναι κολλημένο πάνω… στον σπλήνα της. Φυσικά, οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς βρέθηκε εκεί, απλώς διαπιστώνουν ότι η φύση παίζει περίεργα παιχνίδια.

Η κατάσταση της 32χρονης όμως, εκτός από σπάνια, κρίνεται και σοβαρή, όπως εξήγησε στη «δημοκρατία» ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Ιωάννης Τασσόπουλος: «Η μέριμνα των γιατρών είναι να σωθεί ο σπλήνας, καθώς υπάρχει κίνδυνος το κύημα να δημιουργήσει επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία της μητέρας. Τέτοιες κυήσεις δεν έχουν μέλλον».

Η ασθενής λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι γιατροί θα προχωρήσουν στη διακοπή της κύησης: «Οι επεμβατικοί ακτινολόγοι θα εμβολίσουν τον αγγειακό κλάδο της τροφοδοσίας του σπλήνα, με σκοπό το κύημα να πεθάνει, γιατί δεν θα τρέφεται. Αν αυτή η κίνηση δεν φέρει αποτέλεσμα, τότε θα προχωρήσουμε σε σπληνεκτομή και η ασθενής θα πάρει εξιτήριο με ένα όργανο λιγότερο» είπαν στη «δημοκρατία» ιατρικές πηγές του νοσοκομείου.

Πηγή: dimokratianews.gr