• Σήμερα είναι: Τρίτη, Νοέμβριος 20, 2018

Τι φοβάται ο Κυριάκος

Domino News
Domino News
Ιούλιος04/ 2018

Για όσους είχαν αμφιβολίες για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια ο κοινοτικός επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί φρόντισε να δώσει απαντήσεις. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για ζητήματα οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια δεν εμπεριέχει κάποιους αστερίσκους.

Ακολουθείται η ίδια διαδικασία  που εφαρμόστηκε για την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ιρλανδία. Μετά τις 20 Αυγούστου η Ελλάδα εγκαταλείπει οριστικά και αμετάκλητα τα εφιαλτικά μνημόνια και μπορεί να χαράξει τη δική της αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη.

Βέβαια οι υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν όπως και για τις υπόλοιπες χώρες μέλη της Ένωσης. Όπως αντιλαμβάνεστε η Νέα Δημοκρατία έχει γίνει πυρ και μανία με τον Μοσκοβισί.

Γιατί χάλασε το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη που διαλαλούσε καθημερινά στα κανάλια ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι γκρίζα, ότι θα συνεχίσουν να έρχονται τα κλιμάκια στην Αθήνα για ελέγχους και διάφορα άλλα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Ο Επίτροπος Μοσκοβισί δεν είπε τίποτα καινούργιο. Γιατί τα ίδια ακριβώς έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας τον οποίον ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέσα ενημέρωσης του ακροδεξιού μετώπου θεωρούσαν αναξιόπιστο.

Τελικά αποδεικνύεται περίτρανα ότι αυτοί που έλεγαν ψέματα στον κόσμο ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα στελέχη του κόμματός του και τα καρακόλια που έχει στήσει στα κανάλια για τις ανάγκες της προπαγάνδας.

Τώρα εξηγείται γιατί το ακροδεξιό μέτωπο κάνει τα πάντα για να αποδομήσει την κυβέρνηση. Μετά την έξοδο από τα μνημόνια ο Αλέξης Τσίπρας καθίσταται κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού και τα όνειρα για παλινόρθωση του παλιού χρεοκοπημένου συστήματος πάνε περίπατο. Αν μάλιστα στις επιτυχίες του πρωθυπουργού προστεθεί και η διαφαινόμενη συμφωνία για να γλιτώσουν οι συντάξεις από τις περικοπές τότε η Νέα Δημοκρατία είναι καταδικασμένη και μετά τις εκλογές στη, θέση της αντιπολίτευσης με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Πηγή: kontranews.gr