• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Σεπτέμβριος 19, 2018

Το όχι του ΚΑΣ στο BBC και το έτος της Τροίας

Domino News
Domino News
Απρίλιος02/ 2018

Τα παρακάτω είναι από την τρέχουσα ειδησεογραφία στο Διαδίκτυο.

Ο παραλληλισμός των δύο…σκεπτικών,σχεδόν αναγκαίος.

Έτος της Τροίας στην Τουρκία το 2018 / «Όχι» από το ΚΑΣ στο BBC για γυρίσματα στο Σούνιο

«Ο Όμηρος έκανε την Τροία αθάνατη και ο Μπραντ Πιτ δημοφιλή»!

Το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας έχει ανακηρύξει το 2018 ως έτος της Τροίας, με στόχο να πλημμυρίσει η περιοχή με τουρίστες. Στο πλαίσιο αυτό έχουν γυριστεί και συγκεκριμένα βίντεο.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει συνομιλίες με μουσεία σε όλο τον κόσμο που έχουν αντικείμενα από την Τροία προκειμένου να τα…. επιστρέψουν στην Τουρκία.

«Όχι» από το ΚΑΣ στο BBC για γυρίσματα στο Σούνιο …»

«Όχι» από το ΚΑΣ στον Τζον Λε Καρέ για γυρίσματα στο Σούνιο. Η αιτιολογία ήταν ότι τρεις παράμετροι δυσχεραίνουν… υπέρμετρα (!) τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου και μάλιστα σε μια περίοδο αιχμής (!) κατά την οποία καταφτάνουν ως και….. 1.000 επισκέπτες.

1.000 επισκέπτες λοιπόν απέναντι σε μια Δ ι ε θ ν ή Προβολή με εκατομμύρια θεατές =δυνάμει επισκέπτες, έ σ τ ω και «εν διανοία», σαν ξεκίνημα.

(Όταν σε μια, περί τα…. αρχαιολογικά, απεργία του… συρμού παλιότερα «χάνονταν» δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, έτσι στην…. καθισιά, κατά πως λέει κι ο λαός)

Είναι κι αυτός ένας τρόπος σκέψης….!

Υ.Γ πολύ καλό ως… σχόλιο (Μηχανή του Χρόνου): «Αν ρωτήσουμε έναν πολίτη του 20ού αιώνα για το ποια αρχαιολογικά ευρήματα έχουμε από την Τροία θα μας παραπέμψει σίγουρα στον «Θησαυρό του Πριάμου» που ανέσκαψε ο Ερρίκος Σλήμαν, το 1878. Αντιστοίχως, αν ο ερωτώμενος είναι του 21ου αιώνα, μάλλον θα μας αναφέρει τον… Μπραντ Πιτ – αλλά ας μην το σχολιάσουμε….»! Σωστά. Να μην το σχολιάσουμε, αλλά…. «Ο κόσμος άλλαξε, αλλάζουνε οι καιροί….». Μια… λελογισμένη επικαιροποίηση στο σκέπτεσθαι επιβάλλεται (νομίζω).

Διακόσια χρόνια είμαστε ελεύθερο κράτος. Ας… αρχίσουμε να αποβάλλουμε φοβίες και «κολλήματα» και να κοιτάξουμε «μπροστά με φιλοδοξία».

Του Χρυσόστομου Τσιρίδη

Πηγή: chrisblog.gr