• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Ιούνιος 21, 2018

Τσίπρας-Μακρόν: Να μιλήσουμε για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

Domino News
Domino News
Σεπτέμβριος07/ 2017

«Σημαντικό ορόσημο» για τις παραδοσιακά στενές ελληνο-γαλλικές σχέσεις αλλά και για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να γίνουν για το μέλλον της Ευρώπης, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την επίσκεψη του Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

«Η ελληνική κρίση ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η έξοδος της χώρας μας από την κρίση θα σηματοδοτήσει το οριστικό τέλος της κρίσης και για την Ευρώπη». Αναφέρθηκε επίσης στο συμβολισμό του λόφου της Πνύκας για την ομιλία τους το απόγευμα, σχετικά με τις δημοκρατικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη.

Υποδεχόμενος τον Γάλλο Πρόεδρο στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα του τυφώνα Ίρμα στις γαλλικές Αντίλλες.

«Θέλω να σε ευχαριστήσω για το γεγονός ότι σήμερα είσαι εδώ, παρότι η σκέψη όλων μας είναι στα θύματα από τη φυσική καταστροφή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε στον Γάλλο Πρόεδρο να πετύχει τους στόχους του για τη χώρα του, αλλά να επιτευχθούν και οι στόχοι για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση και την αναγέννησή της.

«Προσβλέπω στις επαφές και τις συζητήσεις μας γιατί πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και για το μέλλον της Ευρώπης», είπε ο Πρόεδρος Μακρόν.

Μετά τις μεταρρυθμίσεις και τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση, πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος Πρόεδρος, κατά το σύντομο διάλογο που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, .

Δήλωσε δε, ότι «η Ελλάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό«, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, μίλησε για την καταστροφή στα νησιά του Αγίου Μαρτίνου και του Αγίου Βαρθολομαίου, γνωστοποιώντας ότι θα τα επισκεφθεί μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν παρέλειψε ωστόσο να τονίσει ότι οι φυσικές αυτές καταστροφές έχουν αίτιο, που δεν είναι άλλο από την κλιματική αλλαγή -«και αυτήν πρέπει να αντιμετωπίσουμε», σημείωσε με έμφαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ